skip to Main Content

Dining in a colorful setting

By Ami Rotterdam

By AMI Rotterdam

Ooit had Ahmed Baglari – Ami voor vrienden – de droom om zijn eigen restaurant te openen. De afgelopen zeventien jaar heeft hij in diverse horecazaken als general manager en chef-kok gewerkt. Ook heeft hij geholpen met het opzetten van nieuwe zaken, maar kortgeleden maakte hij zijn droom werkelijkheid en opende op de Kop van Zuid in Rotterdam By Ami.

Een hippe en moderne urban bistro met internationale allure, gevestigd op de Wilhelminapier. Wie hier binnenstapt, wordt direct getrakteerd op een oogstrelend interieur. Maar ook kleurrijke lunch- en dinergerechten waarvoor je je telefoon zeker uit je broekzak haalt om een instagram-waardige foto te maken.

“Een speels lichtconcept die de allure kenmerkt”

Design

Veel horecazaken op de Kop van Zuid kozen voor een industrieel interieur. Ahmed gooit het over een andere boeg en koos voor een ware kleurexplosie, bestaande uit een blauwe bar, lichtroze wanden, pilaren met graffiti, fluwelen en leren stoeltjes en stoere boomstamtafels met een opvallende turquoise epoxy inleg. De grote pilaren midden in de zaak, welke in de meeste horecazaken worden weggewerkt, zijn de grote eyecatchers van het restaurant. Een bevriende kunstenaar is verantwoordelijk voor de kleurrijke kunst op de pilaren.

“We hebben onze koffiehoek kunnen uitbreiden tot een meer horeca-achtige plek. Hierdoor krijg je meteen een meer ontspannen sfeer in de winkel, want we merken dat winkelen steeds meer een vrijetijdsbesteding aan het worden is. Hier moet je als winkelier tijd en aandacht aan geven, dat zullen onze bezoekers zéker waarderen.”

By AMI

What have we done?

Door de hele zaak hebben we gebruik gemaakt van een zwarte rails en trackspots die dienen als basisverlichting voor de ruimte. Deze trackspots zijn voorzien van een energiezuinige led module en een spiegelreflector die zorgen voor een zachte en gelijkwaardige verdeling van het licht.

De grote stamtafel en de zitjes hebben we extra accent gegeven met speelse pendelarmaturen die we op verschillende hoogte hebben geplaatst. Deze armaturen zijn voorzien van een dimbare filament bollamp en zorgen voor een sfeervol licht.